Havrelimpa

Havre tycker jag passar bra i bröd av olika slag, det blir en god smak och extra fibrer vilket behövs i en glutenfri kost. Penslar man brödet med ägg får det en vacker brun yta, här strödde jag även på lite havregryn för utseendets skull, man äter ju även med ögonen!

1 limpa
25 g jäst, blå
2 ½ dl vatten
½ msk fiberhusk
1 dl (40 g) Semper Ren havregryn
1 msk rapsolja
½ tsk salt
270 g mjölmix, Finax röd

ägg till pensling
lite Semper Ren havregryn till garnering

Värm vattnet till 37 grader, mät gärna med en termometer. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet, tillsätt sedan resten. Rör ner fiberhusk och ren havre, låt sedan stå och svälla i 10 min.
Tillsätt salt, olja och mjölmix, kör några minuter med elvispens degkrokar, eller i assistenten, till en jämn och kladdig deg. Pensla en bakform med olja och häll ner degen, jämna till ytan med slickepott. Jäs i 45 min under bakduk.
Pensla brödet med lätt uppvispat ägg, smula över havregryn.
Grädda mitt i ugnen i 25 min, 200 grader.

Annonser

6 Responses to “Havrelimpa”


  1. 1 Camilla 1 september, 2012 kl. 13:15

    När du skriver havre, menar du hel havre, havregryn eller havremjöl? *förvirrad*
    Svara mig gärna via e-post. Jag följer bloggen via BlogKeen i mobilen och har inte riktigt listat ut hur jag ser kommentarsvar… Mvh Camilla

  2. 3 Katarina 8 september, 2012 kl. 17:38

    Ovanligt god för att vara glutenfri (tycker jag som inte är allergiker!)
    Provbakat idag, måste ta en mindre form eller dubbla receptet så blir den fin också 😉
    Återkommer fler gånger, alltid trevligt med ideer! //Katarina

    • 4 Glutenfria Köket 16 september, 2012 kl. 07:50

      Vad roligt att du även tål gluten gillade brödet 🙂 Hmm vad hade du för brödform? Jag använder en som jag köpt från Cervera, Anders Petter. Kanske det skiljer i storlek på olika brödformar? Hoppas den blir fin nästa gång du bakar 🙂 Välkommen tillbaka!
      // Linda

  3. 5 Ewa Herbestam 22 november, 2012 kl. 16:01

    Mera goda brödsorter till en kräsen 18-årig pojk, som nästan inte gillar något glutenfrit bröd. Är det någon som har ett favvo recept som inte är det där ”svampiga” // Tackar på förhand Mamma Ewa


  1. 1 Kantarellmacka « Glutenfria Köket Trackback vid 4 september, 2012 kl. 08:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen
Annonser

%d bloggare gillar detta: