Grillad kyckling, rostad färskpotatis och parmesansås

Enkel rätt utan massa krångel, ibland är det skönt med middagar som man inte behöver stå hela dagen i köket för.
Och grillad kyckling är väl aldrig fel!

20120724-095445.jpg

Till 4 personer
4 st kycklingfiléer
0,75 dl olja
1 vitlöksklyfta
ca 0,25 tsk italiensk salladskrydda
ngr droppar soja

Sås:
1 dl riven parmesanost
2 dl creme fraiche
lite vitlökspulver
salt & peppar

Potatis:
ca 600 g små färskpotatis
1,5 msk olja
italiensk salladskrydda

Skär ev. filéerna på hälften om de är stora, viktigt är att alla bitar blir ungefär lika stora. Mät upp oljan i en plastpåse, skiva ner vitlöksklyftan och tillsätt italiensk salladskrydda och några droppar soja för färgens skull. Låt marinera minst 2 timmar. Grilla på grillen tills de är genomstekta, men passa så de inte blir torra!

Värm ugnen till 200 grader. Borsta förskpotatisen men låt så mkt skal sitta kvar som möjligt. Mät upp olja och krydda i en bunke, häll ner potatisen hel och rör runt, själp sedan upp på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.

Rör ihop parmesan och creme fraiche till en sås, smaka av med salt, peppar och vitlökspulver.

0 Responses to “Grillad kyckling, rostad färskpotatis och parmesansås”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen

%d bloggare gillar detta: