Drömrulltårta

Rulltårta är perfekt när man snabbt vill svänga ihop något att bjuda på, eller inte vill lägga ner fler timmar på bakning. Drömrulltårtan är uppskattad av många med sin goda fyllning av smörkräm, den fick iaf glada tillrop på jobbet och de bitar jag lämnade hemma försvann snabbt 🙂
Recept på ljus rulltårta hittar ni här.

1 rulltårta, ca 20 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2½ msk kakao
1 tsk bakpulver
75 g (1,25 dl) glutenfri mjölmix eller 0,75 dl potatismjöl

Smörkräm:
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40 cm), smörj kanterna på pannan med lite smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i äggsmeten, vänd försiktigt ihop utan att vispa/röra kraftigt. Bred ut smeten i långpannan och grädda 4-5 min mitt i ugnen i 250 grader. Sockra ett bakplåtspapper/smörpapper och vänd kakan upp och ned på pappret (låt kakan svalna lite innan detta görs). 

Rör ihop smörkrämen under tiden kakan kallnar – börja med att röra ihop smör och florsocker, tillsätt sedan vaniljsocker och äggulan.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret från kakan, sitter det fast kan man pensla pappret med lite vatten Fördela smör jämt över kakan och rulla sedan ihop med hjälp av pappret den ligger på, börja från långsidan. Låt stelna i kylen.

Tips!
Man kan frysa rulltårtan i ca 3-4 månader. Skär gärna upp den i skivor innan frysningen så är det lätt att ta fram så många som behövs.

Annonser

7 Responses to “Drömrulltårta”


  1. 1 Helena 16 mars, 2012 kl. 15:49

    Vilken underbar blogg du har! Vi har nyligen fått veta att vår dotter reagerar på gluten – vilken tur att jag hittade hit! 🙂

  2. 3 Helena 16 mars, 2012 kl. 18:55

    Tack, hit kommer vi fler gånger 🙂

  3. 4 loppan 18 april, 2012 kl. 13:16

    Mums! va den ser god ut!!!!

  4. 6 Anna 19 september, 2012 kl. 21:35

    Hej!
    Blev så sjukt sugen på rulltårta, och fann detta receptet. Ville ha både sockerfritt och glutenfritt, och det fick jag! Skippade kakaon i degen, bytte ut socker mot sukrin melis och hade i massa vaniljessens istället för vaniljsocker, mjölet ersattes helt av 0, 7 tsk fiberhusk. Till fyllning blev det sockerfri hallonsylt. Rekomenderas starkt! Tack för receptet 🙂


  1. 1 Rulltårta « Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla! Trackback vid 27 januari, 2013 kl. 21:25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen
Annonser

%d bloggare gillar detta: