Kronärtskocka

Kronärtskocka är en god förrätt som är lätt att laga och lite rolig att servera eftersom man får ”jobba” lite. För den som inte ätit detta tigare ska jag försöka förklara hur man äter – plocka av bladen ett och ett utifrån och in, doppa i smält smör eller annan sås, bit tag i änden på bladet och dra av ”köttet” med tänderna.


Räkna med en kronärtskocka per person. Koka upp vatten i en stor kastrull och salta ca 0,5 tsk salt per liter vatten. Skär av toppen på skockan så att de vassa taggarna försvinner. Låt koka ca 50 min för större skockor och ca 30 min för mindre. Ta upp med en hålslev och låt rinna av ordentligt.
Servera med smält smör i en lite skål brevid.

Skär till toppen på skockorna innan kokning

0 Responses to “Kronärtskocka”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen

%d bloggare gillar detta: