Ljus formfranska

Gott rostbröd som blir luftigt och saftigt.
Kräver inte så stor arbetsinsats eftersom man vispar ihop brödet med elvisp och sen rätt ner i bakformen 🙂
Flingsaltet ovanpå kan man givetvis hoppa över eller byta ut till någon annan krydda.

1 limpa
25 g jäst
4 dl ljummet vatten, 37 grader
30 g flytande smör
1 tsk salt
450 g mjölmix, Finax

Smula ner jästen i en bakbunke och lös upp med en del av det ljumma vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet och salt. Nollställ vågen och häll i smör tills vågen visar 30 g, rör om. Mät upp mjölmix i en skål och häll ner i resten av ingredienserna. Rör om några varv med elvispen utan att den är på, då dammar det inte lika mycket, vispa sedan degen i ca 5 min.
Olja en brödform och häll ner smeten, strö över flingsalt eller annan krydda. Låt jäsa övertäckt i ca 35 min.  Grädda på andra falsen nedifrån i 200 grader, ca 35 min, känn efter med en potatissticka att brödet inte är degigt, låt den i så fall stå några minuter till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen
Annonser

%d bloggare gillar detta: