Vit chokladmousse

Så här inför helgen tänkte jag tipsa om en enkel efterrätt som är fantastisk god. Toppa med valfria bär, tex jordgubbar eller hallon och blåbär. Brukar gå hem hos stora och små 🙂

4 portioner
2 dl vispgrädde
1 ägg
150 g vit choklad
1 dl Kesella vanilj

Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en bunke som sänks ner i en kastrull med sjudande vatten, det ska inte koka!). Vissa upp ägget lätt med en gaffel i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning – det gör inget om det blir några klumpar – rör sedan ner kesellan. Vispa grädden fast, men inte så den blir grynig. Vänd försiktigt ner grädden i chokladblandningen och fördela i portionsskålar eller glas. Låt stå i kyl ca 30-60 min, toppa med bär och servera.

Annonser

6 Responses to “Vit chokladmousse”


  1. 1 CissiLarsson 18 augusti, 2011 kl. 10:29

    hur måga är den till? 🙂

  2. 3 emma 9 september, 2011 kl. 18:07

    hur många ägg?? 🙂

  3. 5 Mika 18 november, 2011 kl. 10:06

    Hej!

    Ser gott ut, jag lånar och bloggar jag om det hänvisar jag så klart till dig :)!


  1. 1 Alla <3 dag!!! « Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla! Trackback vid 14 februari, 2013 kl. 10:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




Välkommen till Glutenfria Köket – en glutenfri blogg för alla!

bloglovin

Arkiv

Matbloggstoppen
Annonser

%d bloggare gillar detta: